standard-title Race Track

Race Track
Race track

Het BMX Race parcours te Circuit Zolder ligt in de voormalige Formula 1 track. Het supercross parcours heeft zelfs enkele gelijkenissen met een autocircuit. Het BMX-parcours is snel en groot en de drie bochten hebben zelfs namen gekregen. De inspiratie? De drie snelste Elite Women BMX’ers in de wereld.

Nadat je gestart bent uit het Pro Gate starthek en naar benden vliegt komen de rijders in de eerste bocht, The Buchanan Bend. Deze bocht is genoemd naar de Australische rijdster en tevens ook Wereldkampioen 2012 en 2013 Caroline Buchanan. Eens over de prosectie wacht de 2de bocht op jou, de Pajon Peralte, genoemd naar de Colombiaanse Mariana Pajon. Regerend Olympisch Kampioen en Wereldkampioen 2014. Net voor de laatste lijn ligt de 3de bocht, Post Corner, deze kreeg de naam van de Amerikaanse Alise Post, 2de op het wereldkampioenschap 2012 en 2014 en 1ste Pro Elite Women USABMX 2014. 

Loading…

Hardfacts:

  • Lengte parcours 380m
  • Beton 8m afdaling en 5m met klinkers
  • 2 verschillende pro-secties op de 1ste en 2de lijn
  • Lip van de eerste jump op 8m en 5m uit asfalt

De Internationale Wielerunie (UCI), rijders en de nationale trainers gaven allemaal hun input tijdens de ontwikkeling van de track. Om te verzekeren dat het parcours aan de hoogste internationale standaarden voldoet. De constructie van de WK-track is gedaan door de Franse parcoursbouwers ProTracks.

BMX Zolder - Race track